WordPress Web Sitenizin Yüksek CPU Kullanımı Nasıl Düşürülebilir?

WordPress İçerik Yönetim Sistemi

WordPress dünyanın en yaygın İçerik Yönetim Sistemlerinden birisidir. Gelişmiş olması ve oldukça geniş bir uygulama yelpazesine sahip olması nedeniyle birçok webmaster tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte yoğun bir trafik olmamasına rağmen  yüksek CPU kullanımı nedeniyle hosting hesaplarının askıya alınması veya sayfalarının yavaş görüntülenmesi, web sitesi sahiplerinin kafasını karıştırabilmektedir.

WordPress hosting hesabınızda işlemci kullanımını minimal seviyede tutmak için:

Gereksiz Eklentileri (Plug-in, Widget) Kaldırın

WordPress sisteminde en çok kaynağı eklentiler tüketir. WordPress sürümlerine paralel şekilde güncellenmezler ise zaman içerisinde eklentiler artık çalışmamaya başlayabilir. Bu nedenle sadece güvenilir eklentileri yükleyiniz ve kullanılmayanları kaldırınız. Fazla sayıda eklenti ve uygulama kullanımı sunucunun aşırı yüklenmesine neden olacaktır.

Eklentileri Son Sürüme Güncelleyin

Eklentileri güncellemek her zaman kolay olmayabilir. Güncellemeler sonucu yaptığınız değişiklikleri kaybedebilirsiniz. Bu nedenle eklentilerinizi destek sayfalarına göz atarak dikkatlice güncelleyiniz.

Veritabanı Tablolarını Sürekli Şekilde Optimize Edin

İyi bir performans için belirli aralıklarla PhpMyAdmin veritabanı yönetim panelinize giriş yaparak veritabanı tablolarınızı optimize edin. Optimize edilmeyen tablolar işlemci kullanımını arttırır ve sunucunun aşırı yüklenmesine neden olur. Tablolarınızı gözden geçirerek gereksiz verileri de silebilirsiniz.

Temalarınızı Dikkatli Seçin

Temalar da aşırı işlemci kullanımına neden olabilir. Çok fazla temanız varsa kullanılmayanları kaldırın veya güncelleyin. Temalar ne kadar komplike olursa işlemciye o kadar yük bindirmektedir. Sade ve optimize edilmiş temalar daha iyi çalışır ve daha az kaynak tüketir. Bazı temalar eklentilere sahip olabilir, bu durumda temalar ile birlikte eklentilerini de güncellemeyi unutmayınız. Nispeten daha az sorguları olan, hafif temalar kullanmaya özen gösteriniz.

WordPress’i Güncelleyin

Eski sürümü kullanmaya devam etmek meydana gelebilecek güvenlik açıklarına karşı korunmasız kalmanıza neden olabilir. Yeni sürümler her zaman güvenlik ve optimizasyon bakımından daha iyidir. Mevcut güncellemeleri en kısa sürede yüklemeyi unutmayınız.

PHP veya Veritabanı Sorgularınızı Azaltın

PHP yazılımları ve Veritabanı sorguları da aşırı işlemci kullanımına neden olabilir. Web sitenizi önbellekleme (caching) bir yere kadar faydalı olabilir ancak belirli PHP/Veritabanı sorguları için işe yaramayacaktır. Bu nedenle uygulamalarınızın dökümantasyonlarını dikkatlice okuyunuz ve gereksiz seçenekleri kullanıma kapatınız.

index.php Dosyanızdaki Yükü Azaltın

Günün en yoğun saatlerinde, index.php dosyanızda ve ana sayfanızda bulunan içerikler sunucu üzerinde büyük bir yük oluşturabilir. Bu nedenle index.php dosyanızı basit tutmaya, gönderi sayısını ve yüksek çözünürlüklü resim adedini azaltmaya çalışın. Web sitenizdeki medya dosyaları için CDN hizmeti kullanmanız çok daha iyi olacaktır.

WP-Cron Görevini Kapatın

WP-Cron zamanlanmış görevini kapatın veya her saat başı çalışacak şekilde yapılandırın. Bu işlem CPU üzerinden büyük bir yükü kaldıracaktır. WP-Cron tüm zamanlanmış görevleri yönetir ve bazı web siteleri için gerekli olmamasına rağmen etkin bir şekilde çalışmaktadır.

Aşırı CPU Kullanan Eklenti ve Uygulamalardan Kaçının

Genelde yedekleme ve güvenlik eklentileri aşırı CPU kaynağı tüketir. Ancak güvenilir ve kaliteli bir sağlayıcının uygulamalarını ve eklentilerini kullanınız.

Önbellek Uygulamaları Kullanın

Çeşitli önbellek uygulamaları (örneğin WP Super Cache) ve eklentileri kullanarak CPU, veritabanı ve trafik kullanım oranlarınızı büyük oranlarda düşürebilir, sayfalarınızın görüntülenme hızlarını arttırabilirsiniz.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Also Read

Veri Miktarı, Aktarım Hızı, Veri Trafiği ve Bant Genişliği (Bandwidth) nedir?

Kocaman kasalardan dizüstü bilgisayarlara, oradan akıllı telefonlara hatta mikron boyutunda...

İnternettescil hesap şifresi nasıl alınır ?

1-)İnternettescil.com.tr adresinden "Şifremi Unuttum"a tıklayınız.     2-)Şifresini...

Copyright © 2024 Internet Tescil. Tüm Hakları Saklıdır.
Dil / Language: