.Com.Tr Alan Adı Alımı

Com.Tr alan adı alımı üç şekilde gerçekleşebilmektedir.

1)adsoyad.com.tr formatı

2)firmaadi.com.tr formatı

3)markaadi.com.tr formatı

 

1) Adsoyad.com.tr

internettescil.com.tr üzerinden domain alım siparişinizi geçtikten sonra, destek sistemi üzerinden sizin için açılacak destek mesajına, nüfus fotokopinizi ve alan adı tahsis formunu (destek talebinde indirebileceğiniz  adresi belirtilmektedir.) gönderiniz.Evraklar, alan adı kaydı için açılan destek mesajı üzerinden jpg formatında gönderilmelidir.İşlemleriniz 1-2 işgünü içerisinde tamamlanacaktır.

 

2) firmaadi.com.tr

 

Alabileceğiniz Adresi Belirleme : firmaadi.com.tr adresi alınırken, firmanın ticari ünvanında geçmeyen kelimeler alan adına eklenemez, eşanlamlı kelimeler birbirinin yerine kullanılamaz.Firma ünvanında sadece, faaliyet alanını belirtilen kelimelerle alım yapılamaz.

Örnek :

Firma ünvanı "elma gayrimenkul inşaat turizm limited şirketi" olan bir şirket için

Alınabilir Adlar :

elmagayrimenkul.com.tr

elmainsaat.com.tr

elmaturizm.com.tr

Alınamaz Adlar :

elmaemlak.com.tr

insaatemlak.com.tr

Diğer Notlar : Şahıs şirketleri, ticaret sicilden ticari ünvan tescili yaptırmışlarsa, com.tr alan adı alabilirler.Aksi taktirde, sadece adsoyad.com.tr şeklinde alan adı alımı yapılabilir.

internettescil.com.tr üzerinden domain alım siparişinizi geçtikten sonra, destek sistemi üzerinden sizin için açılacak destek mesajına,

 

  • oda sicil kayıt sureti veya ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • alan adı tahsis formunu (destek talebinde indirebileceğiniz adresi belirtilmektedir.)

gönderiniz.Alan adı tahsis formu, okunaklı bir kaşe ile kaşelenmeli kaşede vergi dairesi ve vergi no bulunmalı, firma yetkilisi tarafından imzalanmalı ve takip no alanı boş bırakılmalıdır.Sorumlu kodu alanındaki değerler değiştirilmemelidir. Evraklar, alan adı kaydı için açılan destek mesajı üzerinden jpg formatında gönderilmelidir. İşlemleriniz 1-2 işgünü içerisinde tamamlanacaktır.

 

 

 

3) markaadi.com.tr

Marka adı ile alım yapılırken, TPE'den alınmış "Marka Tescil Belgesi" veya "Marka Tescil Başvuru Belgesi" gereklidir.Bu iki evrak dışında, TPE marka vekilleri tarafından verilen eşdeğer evraklar geçerli değildir.

internettescil.com.tr üzerinden domain alım siparişinizi geçtikten sonra, destek sistemi üzerinden sizin için açılacak destek mesajına

 

  • Marka, şahıs adına alınmış ise, nüfus fotokopisi, firma adına ise oda sicil kayıt sureti veya ticaret sicil gazetesinin fotokopisi
  • Marka tescil veya marka tescil başvuru belgesi
  • Alan adı tahsis formu (destek talebinde indirebileceğiniz adresi belirtilmektedir.)

 

gönderiniz. Alan adı tahsis formu, okunaklı bir kaşe ile kaşelenmeli,firma yetkilisi tarafından imzalanmalı ve takip no alanı boş bırakılmalıdır.Sorumlu kodu alanındaki değerler değiştirilmemelidir. Evraklar, alan adı kaydı için açılan destek mesajı üzerinden jpg formatında gönderilmelidir.İşlemleriniz 1-2 işgünü içerisinde tamamlanacaktır.

 

 

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Also Read

Ad Soyad com.tr Alan Adı Alımı

Sayın Müşterimiz; com.tr alan adı kaydınızın yapılabilmesi için, aşağıda belirtilen iki...

Domain Transfer Şifresi (EPP Kodu) Alma

Com / Net / Org alan adınızın şifresini almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 1)...

Copyright © 2024 Internet Tescil. Tüm Hakları Saklıdır.
Dil / Language: